Coaching met inzet van paarden

Coaching met paarden is een proces dat iedereen vooruit helpt.
Coaching kan zowel individueel als in groepsverband.

Het gebruik van een paard als coach is een zeer krachtig middel om eigen inzichten te krijgen. Een paard reageert in het hier en nu en kent geen vooroordelen. Een paard heeft een spiegelend vermogen. Dit betekent dat hij reageert op gedrag en handelen. Door opdrachten samen met een paard uit te voeren leer je ervaren wat het effect van gedrag en handelen heeft.

Zaken die op natuurlijk wijze aan de orde komen zijn: non-verbaal communiceren, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerken, relaties (regels, wetten, acties en reacties, signalen) en vertrouwen.

Paarden kunnen ons innerlijk raken, maar evengoed intimideren door hun kracht en grootte. Dit gegeven biedt de kans om op een natuurlijk manier je angst te overwinnen en je zelfvertrouwen te ontwikkelen.

  • De ondersteuning kan bestaan uit:
  • het onderzoeken van de huidige situatie;
  • het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden;
  • het stellen van doelen;
  • het nemen van actie om deze doelen te bereiken;
  • het wegnemen van weerstand.

Er wordt nadrukkelijk gezorgd voor optimale fysieke en emotionele veiligheid.
Ervaring met paarden is niet nodig.

Vraag gerust om extra informatie en de prijs is in overleg.

Groeps- en teamcoaching

Goed kunnen samenwerken is essentieel om een goedwerkend en productief team te vormen.

Door samen opdrachten uit te voeren ervaart het team als geheel hoe de samenwerking is. Communicatie en talenten komen hierbij naar voren.

Het coachen en het werken met de paarden gaat natuurlijk samen met veel gezelligheid. Je leert elkaar op een heel bijzondere manier beter kennen, op een heel bijzondere plek en omgeving.

De besloten en groene omgeving zorgen voor een intieme sfeer en de biologische producten van eigen tuin geven de aangeboden maaltijden een extra dimensie.

Er kan in overleg gekozen worden voor toevoeging van andere creatieve activiteiten waardoor de dag een extra dimensie krijgt. Er kan ook gekozen worden voor een vast protocol zodat de resultaten worden vastgelegd en besproken en de vrijblijvendheid plaats maakt voor het werken naar een doel. De invulling van de dag is altijd in overleg.

1 mojo in training IMG_5740  IMG_1694 2 springles farrel