Therapie met paarden

Horsewise Activities – samenwerkend leren met het paard

Samen met de deelnemer/leerling gaan we op zoek naar ieders persoonlijke talenten. We gaan samen de doelen van ieders handelen in een weegschaal leggen om zo te ervaren of de gezette stappen wel de juiste zijn. We doen dit, waar mogelijk, samen met de paarden. We doen dit in spelvorm en we laten ook de creativiteit een rol spelen, kortom: vele vormen van therapie onder één hoed.

Zo is Horsewise Activities gericht op een leerpad op maat en is voor iedereen zo toegankelijk mogelijk. We werken met een volgsysteem waardoor alle gezette stappen op papier vastgelegd worden.

De leidraad is ons handelen is de theorie van Rupert Isaacson, die uitgaat van het kind (Follow the Child) en de werking van het brein. Het uitgebalanceerde lesprogramma zorgt er voor dat je in een positieve eigen balans komt te staan. We maken hierbij gebruik van de samenwerkende competenties (vaardigheden). Het is een ontdekkingsreis met het paard als persoonlijke leermeester.

Horsewise Activities is bedoeld voor deelnemers met of zonder ervaring met paarden. De paarden worden zó getraind dat ze in dienst staan voor dit werk. De paarden zijn de leermeesters die met hun signalen jou de “Theorie of Mind” laten ontdekken. Jij bent daardoor beter in staat om gelukkiger in het leven te staan. De samenwerking met paarden zorgt ook voor de aanmaak van ons oxytocine. Dit is het natuurlijk tegengif van cortisol, het hormoon dat we aanmaken als we onder stress staan. Het oxytocine zorgt voor een vergroting van het leervermogen en laat de hersencellen opnieuw groeien.

Je krijgt les in een beschutte omgeving, waarbij de natuur een belangrijke rol vervult.

  • Je krijgt individueel les van een bevoegd Freestyle-instructeur en een equine-coach.
  • Je werkt samen met het paard en vormt zo een natuurlijk team.
  • Je leert om jouw samenwerkende competenties in te zetten om tot de juiste prestaties te komen.
  • Het paard reageert direct op jouw handelen.
  • De lessen sluiten aan bij maatschappelijke ondersteuning.
  • De lessen zorgen voor een positieve ontwikkeling in je persoonlijke groei en de aanmaak van oxytocine waardoor het leervermogen toeneemt.
  • We maken gebruik van therapeutische methoden.
  • Je krijgt coaching/behandeling in het ontwikkelen van zelfstandigheid.
  • Je ontwikkeling wordt gevolgd door middel van een leerlingvolgsysteem.

Onze ervaring is dat het een zeer effectief middel is. Je werkt doelgericht en op een zeer plezierige manier aan je psychische en motorische ontwikkeling. Natuurlijk blijft er ook veel tijd over voor de nodige ontspanning.

Voor meer informatie ben je altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek, na het maken van een afspraak.

f2 s3 mojo3