Zorgboerderij

Zorgboerderij Owlish Fortress biedt professionele ondersteuning bij groepsactiviteiten of een persoonlijk leertraject. Om te weten of de activiteiten bij jou passen is er een mogelijkheid tot een vrijblijvende rondleiding.

We bieden:

 • Dagbesteding.
 • Begeleiding voor kinderen, zowel in groepsverband als in een individueel leertraject.
 • Weekend- en/of vakantieopvang en de mogelijkheid voor logeren.

Wat kun je allemaal doen?

 • Het trainen en verzorgen van de paarden.
 • Helpen bij het onderhouden van de fruit- en moestuin.
 • Het oogsten en verwerken van de gewassen die afkomstig zijn van de fruit- en moestuin.
 • Helpen bij het onderhoud van de ecologische erfbeplanting.
 • Het onderhouden van het erf, kas en schuur, stallen.
 • Het verzorgen van de kippen en de knuffelkonijntjes.
 • Er is volop materiaal aanwezig om creatief bezig te zijn, zoals het spinnen van wol, breien, vilten, weven, verven, kleien, vouwen van papier, e.d.
 • Het verwerken van hout voor de kachel of werken in de timmerwerkplaats.
 • Assisteren bij de workshops.
 • Ontvangen van de (logeer)gasten.

Werkwijze

De activiteiten op het bedrijf zijn heel verschillend. Er is volop keus om te ontdekken welke activiteit het best bij jou past. In de omgang en met het trainen van de paarden zul je ontdekken hoeveel je hiervan kunt leren. De natuurlijke omgeving werkt inspirerend, maar geeft ook veel rust. Er valt heel wat te ontdekken en te ervaren. Het werken in groepsverband geeft structuur, regelmaat, saamhorigheid en gezelligheid. Er is divers lesmateriaal aanwezig. Dit maakt het mogelijk om verwondering zoveel mogelijk om te zetten in kennis. Als er veel begeleiding nodig is kun je kiezen voor een individueel traject.

Paarden vragen elke dag verzorging, dus 7 dagen in de week is hier wat te doen. Is het voor jou fijn om eens op een andere plek te kunnen zijn? Je kunt dan hier een weekend of een vakantie komen. Een dagverblijf op Owlish Fortress kan worden gecombineerd met logeeropvang. De weekenden en de vakantie zijn hier heel geschikt voor. Wij zorgen voor  een welgevuld educatief dagprogramma, de warme maaltijd, een goed onderkomen voor de nacht en gezellige sfeer.

Je begint altijd met een persoonlijk gesprek, samen met je begeleider. Hierin wordt besproken wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn. Er worden afspraken gemaakt voor de toekomst. We stellen een zorgplan op. We bespreken samen regelmatig door evaluaties je ontwikkelingen.

De evaluaties worden door middel van een vast format bijgehouden in ons volgsysteem, zodat zichtbaar wordt welke stappen voorwaarts er zijn gemaakt. Het zal duidelijk zijn dat we je zoveel mogelijk betrekken bij het proces, zodat je zelf verantwoordelijk blijft voor je eigen vorderingen. Jij zelf bent immers de grootste expert van je eigen kunnen en juist dat willen we samen met je ontwikkelen. Tijdens een eerste bezoek krijg je een informatiepakket. Hierin staat oa omschreven hoe de begeleiding verloopt.

Ouders /verzorgers zijn op afspraak welkom om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de doorgemaakte ontwikkelingen. Ouders/verzorgers kunnen ook worden uitgenodigd voor een gesprek. In onderling overleg wordt de nodige zorg vastgesteld en geëvalueerd.

Wij zijn verbonden aan de koepelorganisatie Stichting Heemz.org waarbij zowel ZIN (zorg in natura) als PGB (persoonsgebonden budget) mogelijk is.

Geheel los van dagbesteding verzorgen wij ook andere vormen van maatschappelijke ondersteuning, waaronder paardrijden, weerbaarheids training, stressreductie, gezinsondersteuning. Dit staat vermeld onder de noemer diensten.

IMG_2099 IMG_4115 IMG_01388888  IMG_6957 IMG_0647777 IMG_0234  IMG_7444 IMG_9853 IMG_0217 IMG_0423 IMG_1948 IMG_0162222